Ръководство на Купувача » Помислете преди да купите

Покупката на недвижим имот е важна стъпка и независимо дали целта на покупката е жилищни нужди или инвестиция е добре да се запознаете с няколко основни момента от избора и покупката на имот.

1. Определяне на бюджета и намиране на финансиране

Определете цената, която сте склонни да заплатите за желания имот. Направете точен разчет на финансовите си средства, за да не се окаже, че не бихте могли да си позволите площта на имота или квартала, който сте избрали. Ако разчитате на банков кредит, започнете търсенето на имот едва след като сте получили предварително одобрение от финансовата институция и сте наясно с размера на заема, който ще получите. В противен случай рискувате да си загубите времето и да се окаже, че банката няма да ви финансира в желания размер или ще го направи при неизгодни за вас условия. В най-лошия случай, ако сте капарирали имот и не получите желаното финансиране, рискувате да загубите капарото. Ние в агенция за недвижими имоти Ай Би Джи ще ви съдействаме напълно безплатно при кандидатстване, одобрение и усвояване на ипотечен кредит за покупка на недвижим имот. Нашите услуги по съдействие за получаване на кредит са безплатни, но е добре да знаете, че всяка банка или друга финансова институция начислява такси за кандидатстване и отпускане на кредит, определени от съответната институция.

2. Определете харектеристиките на имота, който търсите

След като сте уточнили бюджета и начина на финансиране е добре да изготвите списък с всички предпочитания, които имате към вашия бъдещ дом – локация, инфраструктура на района, размер на жилището, гледка и всичко, което е важно за вас. Степенувайте критериите си по приоритет и определете онези от тях, с които бихте направили компромис, за да не пропуснете изгодна сделка, поради прекалена взискателност. Идеалният дом съществува, ако успеете да определите реалният си бюджет и отделите наистина важните за вас критерии от онези, които са по-второстепенни.  

Ипотечен Кредит - какво е нужно?

Избор на имот