Ръководство на Купувача » Избор на имот

Организиране на огледи и избор на имот
След като сте уточнили бюджета и степенували приоритетите си е добре да се свържете с брокер и да поискате оглед на имоти, съответстващи на вашето търсене.
Организирането на огледи обикновено е една от най-лесните стъпки при покупката на имот.

Често преди продажба, продавачи правят леки „козметични“ ремонти, за да повишат цената на предлагания от тях имот. Добре е да знаете, че „козметичните“ подобрения може да крият важни дефекти на жилището. Има и друг тип продавачи, които са извършили основен ремонт и цялостно подобрение на продавания имот. Имотите, които са основно ремонтирани могат да се окажат или твърде скъпи или ремонта да не е точно по ваш вкус.

Понякога могат да се намерят ремонтирани или нови имоти на много изгодни цени, т.к. собствениците им обикновено са принудени да търсят бърза продажба, за да покрият ипотечни или други финансови задължения. Затова ние в агенция за недвижими имоти Ай Би Джи съветваме да се направи проверка за липса на тежести поне 2 пъти – веднъж преди подписване на предварителен договор и втори път непосредствено преди прехвърляне на собствеността на избрания имот. Такива проверки можем да направим и от нашият офис.

Има и продавачи, които не са направили никакви подобрения на имота си (а в немалко случаи и неизчистени имоти, пълни с багаж и други вещи). При огледа на такъв тип имоти е добре да знаете, че трябва да се абстрахирате от целият хаос и да обърнете внимание на всички подобрения, които бихте направили, т.к. това ще увеличи разхода ви, но от друга страна ще ви даде възможност да персонализирате бъдещия си дом и да го направите така, че да е уютен за вас. Ако нямате опит в ремонтирането на имоти, ние в Ай Би Джи можем да ви предложим професионална помощ при избора на строителна бригада, според типа ремонтна дейност и местоположението на имота ви, като ви гарантираме качествен ремонт и спазени срокове на изпълнение.

За да сме ви максимално полезни ви препоръчваме да се свържете с нас с вашия списък с предпочитания и бюджета, който сте определи, поне една седмица преди огледа, за да можем да имаме време да Ви подберем и предложим възможно най-добрите оферти за имоти, отговарящи на Вашите изисквания и бюджет.
Полезно е по време на огледите на имоти да си водите записки за всички имоти, които посещавате. Вие ще видите много имоти! Може да бъде трудно да запомните всички тях, така че може да правите снимки или видео, за да ви е по-лесно да се сетите за всеки имот, който сте видели.

Когато един имот ви хареса, не се страхувайте да задавате много въпроси. Имайте предвид, че задавайки правилните въпроси сега може да си спестите доста пари в бъдеще.
 

Покупка