Ръководство на Продавача » Подготовка за продажба

Подгответе имота си за продажба 

Когато говорите с агенти по недвижими имоти, ще ви направи впечатление, че когато говорят за закупуване на имот, те ще говорят за вашата покупка като покупка на "дом", докато ако продавате имот, те често ще използват думи като "къща / апартамент ". Има причина за това – когато продавате недвижим имот, трябва да отстраните емоциите си от имота, който продавате. Вашата цел трябва да бъде да накарате другите да видят вашия имот като техният потенциален дом. Затова първата стъпка при подготовката на имота ви за продажба е да го "де-персонализирате", като съберете и изнесете от имота всички семейни снимки и вещи.

Покажете имота си чист и с възможно най-много свободно пространство, така че всяка допълнителна вещ или малко нещо по рафтове, плотове, чекмеджета, гардероби, гаражи, тавански помещения и мазета трябва да бъде изнесено. Ако вашият имот разполага с градина - уверете се, градината и тротоарите също са чисти.

Определете цената

Като собственик на имот в България, вие сте този, който определя цената на вашият имот за продажба. Определяне на правилната цена е необходимо, за да се продаде вашият имот. Въпреки че ще искате да получите добра сделка, ще искате също и имотът ви да е привлекателен за потенциалните купувачи. Определяне на твърде висока цена ще откаже потенциалните купувачи и те дори няма да искат да посетят имота ви или ще си тръгнат, без дори да направят оферта. Запомнете, че имотът струва само толкова, колкото купувачът е готов да плати.
Има редица фактори, които оказват влияние на цената – местоположение, възраст на имота, големина, брой спални, двор, паркинг, гараж, тип строителство, разположение на стаи, състояние на имота, инфраструктура и много други. Ние, в агенция Ай Би Джи можем да ви помогнем да оцените имота си, съобразявайки се със всички тези фактори, така че имотът ви да не е нито на твърде висока цена, нито на твърде ниска. 

Рекламиране на имота ви 

След като сте изчистили и изнесли всички лични вещи и семейни снимки, сте готови да заснемете имота си за продажба. Правенето на снимки с добро качество е много важно, т.к. снимките продават. Статистиката сочи, че 80 процента от купувачите на имоти започват търсенето си онлайн. Снимките трябва да показват пространство, а не какво е в имота, затова се уверете, че имота ви е чист и няма разсейващи предмети като играчки, магнитчета на хладилника или други сувенири и предмети. Ако изберете да продадете имота си със агенция Ай Би Джи, ние ще дойдем и ще заснемем имота ви. Ние също ще го публикуваме на нашият сайт, както и на много местни и международни портали за имоти, където рекламираме.

Документи за имота 

Ние ще поискаме да ни покажете документи за собственост, за да докажете правото си на собственост и да си запишем точните данни на имота ви, както са по документи, както и да ви посъветваме какви други документи ще са нужни при изповядване на сделката пред нотариус.

Огледи