Ръководство на Продавача » Огледи

Огледи

Заедно с подготовката за продажба е много важно да се помисли и как ще се извършват огледите. Ако не сте на разположение да отворите имота по всяко време, може да помислите за вариант да оставите ключ при нас или при съсед или приятел, който ще може да отваря имота за огледи. Ние ще ви информираме възможно най-рано за предстоящи огледи, но понякога купувачите решават да гледат даден имот в последния момент и ако не сме в състояние да покажем вашия имот, това ще е една пропусната възможност за вас. 

Подгответе се за оглед

Първото впечатление е най-важно! Уверете се, че имота ви е представен в неговото най-добро състояние. Вие имате само една възможност да създадете първо впечатление, така че направете имота да изглежда в най-доброто му състояние. Изчистете отвън около вашият дом – окосете тревата, подрежете храстчетата и премахнете всякакви плевели от пътеките. Направете имота да изглежда подканящ. Изнесете вещите си и изчистете всяка стая. Купувачите ще искат да отворят всяка врата и дори ще искат да се качат на тавана или да слязат в мазата, така че уверете се, че навсякъде е чисто и подредено. Покажете кухнята и банята в най-добрата им светлина, т.к. те правят най-силно впечатление. Уверете се, че кухнята е безупречно чиста и работните плотовете са празни. Изчистете банята, отворете прозорците, за да се проветри излишната влага. Помислете за подмяна на уплътненията на мивките и душа, ако се е събрал и натрупал мухъл. Дръпнете пердетата, за да влиза дневна светлина в стаите. Светлите стаи изглеждат по-просторни. Лошата миризма може да откаже потенциалните купувачи – проветрете добре къщата/апартамента преди оглед. Направете имота си да изглежда добре поддържан – отстранете течове от улуци или скъсана/счупена ограда, подменете счупени стъкла и керемиди; уверете се, че всички електрически крушки работят. 

По време на огледа

Всеки собственик познава имота си и съседите най-добре. Само че те не винаги са тези, които представят имота най-добре, т.к. те често влагат повече емоции отколкото е необходимо. Оставете нашите консултанти да представят имота ви. Той/тя ще отговорят на всички запитвания на купувачите и ще ви попитат за повече детайли, когато е нужно. 

Завършване на продажбата